Ensimmäinen reseptini tänne onkin sitten ruoka, jota en ole moneen vuoteen tehnyt. Olin tehnyt eilisiin pikkujouluihin kylmäsavulohileipiä, joista ylijääneen lohen sekä tillin ajattelin käyttää kylmäsavulohipastaan. Kastikkeen kanssa tein kaapista löytynyttä spaghettia.

 

Resepti:

- öljyä

- 1 sipuli (käytin tänään banaanishalottisipulia)

-  n. 150 g kylmäsavulohta

-  2 ruokalusikallista Creme Bonjour Cuisine Sipulisekoitus -tuorejuustoa

- 1,5 dl ruokakermaa

- 1/2 sitruunan kuori raasteena

- n. 0,5 dl kuivaa valkoviiniä

- parmesania raasteena

- tilliä

- valko- ja mustapippuria

 

Kuullota sipuli öljyssä ja sen jälkeen lisää Creme Bonjour Cuisine, ruokakerma sekä paloiteltu kylmäsavulohi. Lisää raastettu sitruunankuori, pippurit sekä valkoviini. Keittele kokoon n. 5-10 min. Loppuvaiheissa lisää parmesanraastetta maun mukaan, hienonnettu tilli sekä tarkista suola. Itse en lisännyt suolaa tähän ruokaan, sillä lohesta tuli sitä tarpeeksi. Heitä valmiin ruoan päälle lautaselle parmesanraastetta, tilliä sekä ripaus mustapippuria.