Tästä on itselläni vaikka minkälaisia variaatioita. Tänään tuli tällaista niistä aineksista, joita kaapista sattui löytymään tähän hätään. 

- öljyä

- 1 iso sipuli

- herkkusieniä rasiallinen (n. 200 g)

- n. 2 dl soijarouhetta

- 2 valkosipulinkynttä

- 2 kasvisliemikuutiota

- n. 100 g Koskenlaskija-juustoa  

- n. 0,5 dl Creme Bonjour Cuisine Sipulisekoitusta

- n. 200 g juustoraastetta (esim. Emmental)

- ripaus musta- ja valkopippuria

- ripaus muskottia

- suolaa / soijakastiketta

- 1 tl sokeria tai 1 rkl ketsuppia

- 500 g tummaa makaronia

Keitä makaronit väljässä vedessä, jossa 1 liemikuutio mukana makua antamassa. Keittele soijarouhetta n. puolitoistakertaisessa vedessä soijarouheeseen verrattuna n. 10 minuuttia. Samalla kuullota öljyssä pannulla hienonnettu sipuli ja lisää sen jälkeen joukkoon viipaloidut herkkusienet. Mausta sienet maun mukaan musta- ja valkopippurilla, sokerilla tai ketsupilla, muskotilla sekä purista valkosipuli joukkoon. Lisää soijarouhe sienien mukaan pannulle ja anna porista jälkilämmöllä hetki, tarkista myös suola.

Kaada al dente:ksi keitetyt makaronit uunivuokaan (jonka voi voidella esim. öljyllä) ja hämmennä Creme Bonjour Cuisine kuumien makaroneiden joukkoon, jolloin se sulaa sekä levittyy tasaisesti. Kaada vuokaan herkkusieni-soijarouhe -seos ja sekoita se makaroneiden kanssa sekaisin. Lisää Koskenlaskijaa pieninä nokareita kaikkialle vuokaan ja sekoittele muiden ainesten kanssa. Lisää kasvisliemi, jossa 1 kasvisliemikuutio on liuotettu n. 3 dl:aan vettä. Päälle ripottele juustoraastetta ja paistele uunissa ensin kauniin värin saadakseen n. 200°:ssa, jonka jälkeen pienennä n. 150°:seen. Yhteensä uunissa ruoka on n. 40 minuuttia, jonka jälkeen sen voi jättää vielä jälkilämmölle vetäytymään uuniin.

Tämän ohjeen voi tehdä myös munamaidolla, itse tykkään enemmän tästä versiosta ilman sitä.